Taking Care of Your Denim

Hierbij zouden we je graag wat advies willen aanbieden dat rechtstreeks vanuit onze denimexperts komt om goed voor je jeans te zorgen. Wanneer je deze instructies opvolgt zullen jouw jeans beter zitten, er beter uitzien en langer meegaan.

1. VOORZICHTIG DRAGEN


Wees voorzichtig tijdens het dragen van je jeans. Gebruik nooit de riemlussen om de positie van de jeans aan te passen. Dit voorkomt dat ze gemakkelijk scheuren. Hoewel we de riemlussen van onze producten al hebben versterkt, kan je nooit voorzichtig genoeg zijn. Trek daarom je jeans altijd op aan de tailleband, wat een veel sterkere component is.

2. MINDER VAAK WASSEN


Was je jeans alleen wanneer dat absoluut noodzakelijk is. Een richtlijn zou kunnen zijn om je spijkerbroek te wassen nadat je het 10 keer hebt gedragen. Op deze manier zal je de perfecte pasvorm behouden. Zie je een vlek? Probeer het te verwijderen met een vochtig doekje of een oude tandenborstel met een milde zeep, in plaats van het meteen te wassen. Door je jeans een langere periode te dragen zonder het te wassen zal je een unieke look creëren!

3. VERFRISSEN


Is jouw jeans niet zichtbaar vuil, maar heeft het behoefte aan een klein beetje verfrissing vanwege onaangename geurtjes bijvoorbeeld? Probeer het dan verpakt in een gesloten zak in de vriezer te leggen om deze geurtjes te neutraliseren, of gebruik je stoomapparaat om bacteriën te verwijderen die slechte geurtjes veroorzaken. Je kunt je jeans ook in de douche of bij een open raam hangen. De stoom van de douche of de frisse lucht die binnenkomt door het raam zullen hun werk doen.

4. KOUD WASSEN


Wassen met koud water (max. 30°C) zal je jeans beschermen tegen vervagen en krimpen. Was je jeans binnenstebuiten, met soortgelijke kleuren en vermijd het gebruik van agressieve zepen om de kleur waar je van houdt te beschermen. Daarnaast bespaar je met het wassen op lagere temperaturen energie. Met andere woorden, het is een win-win-win situatie voor je jeans, portemonnee én het milieu.

5. LIJNDROGEN


Denim en drogers, het is zeker niet de beste combinatie. Al dat pluis is een teken dat je jeans aan het afbreken is. Probeer je spijkerbroek eens te lijndrogen. Dit behoudt je perfecte pasvorm en beschermt je jeans tegen krimpen en vervormen. Keer je jeans binnenstebuiten en hang het in een schaduwrijke ruimte. Zo voorkom je dat je spijkerbroek vervaagd en dat de zakken doorweekt raken.

WASINSTRUCTIES


- Normale was, watertemperatuur maximaal 30°C
- Niet bleken
- Strijktemperatuur maximaal 150°C (middelhoog)
- Stomen, GEEN trichloorethyleen
- Wasdroger mogelijk, drogen op een lage temperatuur (max. 55°C)